Met de fiets

Met de fiets

Foto © David Samyn - Toerisme Oost-Vlaanderen

De rivierlandschappen van de Scheldevallei strekken zich kilometerslang uit tussen Gent en Antwerpen. Die wijdsheid ontdek je het allerbest met de fiets. Wie bereid is om wat kilometers in de benen te hebben tegen het einde van de dag, wordt beloond met een overvloed aan natuurzichten, een passage langs schattige dorpjes, een avontuurlijke oversteek met het veer of misschien wel het gezelschap van een groep watervogels.

Vanuit Antwerpen of Gent kan je perfect al onze concertlocaties bereiken met de fiets. Via het jaagpad of met behulp van fietsknooppunten brengt een tocht langs de prachtige natuur je helemaal in de stemming voor de performances van onze artiesten. We wedden dat je de smaak te pakken krijgt om met de fiets op ontdekking te gaan langs de vele fietsroutes die de regio rijk is!

Fietstips in de Scheldevallei

Fietsroutes in de buurt van onze eventlocaties

Snel naar fietsroutes in:  Sint-Amands - Kruibeke & Hingene - Dendermonde - Wichelen Wetteren & Laarne - Destelbergen

Binnenkort kan je hier ook de fietsroutes langs #herecomstheflood downloaden.

Sint-Amands

Scheldedijkroute

Tijdens deze fietstocht van 45 kilometer ontdek je een groot stuk van het mooie Klein-Brabant. De jaagpaden op de verhoogde dijk langs Schelde en Rupel zijn autovrij en verhard dus hier ben je zeker van zorgeloos fietsplezier! De terugrit brengt je door het hart van Klein-Brabant waar erfgoed en lieflijke dorpjes je opwachten.

Routebeschrijving

Kruibeke & Hingene

Go with the flow

Wie wil meefietsen met de stroom, schrijft zeker deze 'Go with the flow' fietsroute van 46,8 kilometer op de to do lijst. Broeken, polders en kastelen wisselen elkaar af, terwijl de rivier je trouwe compagnon de route blijft.

Routebeschrijving

Dendermonde

Blauwborst fietsroute

Deze route dankt zijn naam aan het beschermde inheemse vogeltje met de blauwe borst dat typisch is voor riviernatuur. 

Routebeschrijving

Wichelen & Wetteren & Laarne

Ijsvogelroute

Onze tip langs de leukste plekjes van Kalkense Meersen Donkmeer is de Ijsvogel fietsroute. Tijdens de fietslus van 35 kilometer is er keuze genoeg om even te stoppen voor een verkwikkend drankje of hapje in een van de tavernes langs de route. De Ijsvogelroute vind je ook terug in de brochure 'In het spoor van de Schelde', die gratis verkrijgbaar is in de toeristische dienst van Berlare, Laarne, Wetteren of Wichelen of in de onthaalpoort aan de oever van het Donkmeer.

Routebeschrijving

Destelbergen

Rondje Gent en Destelbergen

Dat de Scheldevallei op een boogscheut van centrum Gent ligt, wordt meteen duidelijk tijdens deze fietroute. Combineer alles in deze lus van amper 44 kilometer in totaal. De route brengt je helemaal van de watersportbaan, via de Schelde, tot de Damvallei in Destelbergen en keert terug door hartje Gent.

Routebeschrijving