Langs musea en trekpleisters

Langs musea en trekpleisters

Foto © Stefanie Faveere - Toerisme Scheldeland

De Scheldevallei kent een rijke geschiedenis. Tal van grote en kleine musea, tentoonstellingen of rondleidingen nemen je mee terug in de tijd om het fantastische verhaal van vroegere bewoners en hun gewoonten te vertellen.

Historische kastelen

Talrijke kastelen en burchten werden gebouwd aan de oevers van de machtige Schelde. In de loop der eeuwen zijn burchten en kastelen vernield of afgebroken, andere zijn verbouwd tot buitenverblijf voor belangrijke historische figuren. De Kastelen van de Schelde - gerenoveerd en  opnieuw toegankelijk voor bezoekers - zijn architecturale bewijzen van een groots verleden. Als toegangspoorten van de prachtige natuurgebieden van Rivierpark Scheldevallei stroomt er bovendien voor hen een bijzondere toekomst.

Meer weten

 

Nautisch erfgoed

De stroom van de rivieren vormt al vele jaren een drukke verkeersader die de steden en dorpen erlangs in verbinding zet met elkaar en met de wereld. Op scheepswerven werden schepen gebouwd en hersteld. Vandaag zijn nog enkele van die werven overgebleven en open voor bezoekers.

Meer weten

 

Musea

Talrijke grote en kleine musea nemen je mee naar het Scheldelandschap en haar bewoners van weleer. Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger, het Emile Verhaeren Museum, het Scheepvaart- en visserijmuseum, het EMABB (Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen), ’t Geleeg, museum Rupelklei, Gilliot & Roelants Tegelmuseum, ... Het zijn allemaal aanraders voor wie de verhalen van vroeger tot leven wil zien komen.

Meer weten