Beleef de Scheldevallei - Hamse drankjes

Beleef de Scheldevallei - Hamse drankjes

Afgelopen
Time 18.30u
Hamme

Dirk De Smedt plantte 7 jaar geleden zijn eerste 400 wijnstokken. Hij koos voor tolerante rassen zoals Cabernet cortis, Johanniter, Solaris, Monarch en Sauvignon gris. Na een opleiding wijnbouwer wijnmaker, biolandbouw en fyto opleiding volgde hij 2 jaar lang de cursus distilleren in Hasselt. Ondertussen staan er 3000 stokken in de tuin achter zijn woning, een ideale locatie met loods. Om een stukje levend erfgoed in ere te houden, kocht Dirk twee Brabantse trekpaarden die de zwartstroken onderhouden.
Hij koos ervoor om een Brandy op basis van een stookwijn te produceren. Wij hebben hier immers het ideaal klimaat voor druiven die verwerkt worden in een stookwijn want deze mag meer zuren hebben en het alcoholpercentage mag lager zijn dan voor gewone wijn.

Ons landje is aldus ideaal voor mousserende wijnen en een lekkere Brandy (cognac mogen we het niet noemen ), de eerste Brandy is voorzien voor 2023. Het proces om tot een Brandy te komen zal u ter plaatse worden uitgelegd. In afwachting van de brandy zijn er twee Gin's ontwikkeld, een eerder neutrale Gin JACK en een rosé Gin  SISKA. De Gin's zijn genoemd naar de naam van de twee trekpaarden.

Uitvoerders

Organisatie: Toerisme Hamme

Locatie

Dirkus Grapes and Spirits
Doorn 2b, 9220 Hamme