Met de boot

Met de boot

Foto © Mie De Backer - Toerisme Scheldeland

Het water beleef je misschien wel het allerbest... vanop het water! Er zijn verschillende manieren om de stroom van de Schelde, Durme en Rupel al varend te verkennen. Het klotsende water onder de romp, de afstand tussen jou en de oevers, een uniek zicht op je omgeving vanuit een perspectief dat speciaal voor jou lijkt voorbehouden. Varen is een zalige uitstap voor de fans van slow travel en brengt een gevoel van vrijheid met zich mee.

Heen en weer met het veer

In de Scheldevallei zijn meer veren actief dan in gelijk welke andere regio in ons land. Ze brengen je gratis naar de andere oever en je fiets kan gewoon mee. De meeste veren varen elk halfuur op en af om passagiers over te brengen. In sommige gevallen, zoals in Schellebelle, roep je de veerman door een bel te luiden. Op de website van De Vlaamse Waterweg vind je meer informatie en de bedieningsuren van elk veer en op de website van Toerisme Scheldeland en de website van Toerisme Waasland doe je inspiratie op voor leuke fietsroutes die gebruik maken van het veer!

Plezier- en passagiersvaart

Ook met eigen boot, een gehuurde sloep of mee op een riviercruise kan je het water trotseren. Vaar romantisch uit met z’n twee, of stap gezellig samen met het gezin of een groep vrienden aan boord. Rederijen organiseren regelmatig gegidste boottochten en verhuren schepen als unieke locatie voor privéfeesten en bedrijfsevenementen. In de jachthavens kan je plezierbootjes huren of een aanmeerplaats vinden.

Een leuke tip voor wie uit Antwerpen de Scheldevallei in wil varen, is natuurlijk De Waterbus die je voordelig, snel én duurzaam van Antwerpen naar Kruibeke of Hemiksem brengt. Op acht haltes vertrekt elke 30 minuten een schip in beide richtingen.

Meer info

Watersport

Voor de avonturiers onder ons zijn er tal van locaties in de Scheldevallei waar je de aantrekkingskracht van het water kan ervaren vanop je kajak, windsurfplank of SUP-board.