STROOMbos

STROOMbos

Naast inspanningen om de CO2-uitstoot van het festival te beperken, zetten we ook acties op touw om de resterende CO2-uitstoot te compenseren.

DOMEIN NIEUWDONK, BERLARE

Bij elke ticketaankoop voor STROOM in 2022 hadden de bezoekers de mogelijkheid met een vrije donatie bij te dragen voor een boomplantactie. Met deze zogenaamde Carbon Coins werd op 30 november 2022 in provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare een nieuwe bosrand aangeplant op initiatief van het festival en de Provincie Oost-Vlaanderen.

We planten meer dan 2 000 bomen en struiken aan. Al het plantgoed is inheems en aangepast aan de bodemomstandigheden en ons klimaat. De aanplant van een biodiverse bosstrook ging over 1 hectare in domein Nieuwdonk. 

________________________

EUROPEAN FESTIVAL FOREST, IJSLAND

Daarnaast steunde STROOM ook het European Festival Forest in Ijsland. Dit bos wordt in samenwerking met tal van festivals in Europa samen aangeplant over de komende jaren heen, in samenwerking met Skògraetin, de Islandic Forest Service. Een deel van de donaties van STROOM ging ook hier naar een 100-tal bomen
Meer info lees je op www.festivalsforest.eu

___________________________

In 2023 plannen we een moeras aan te leggen, wetlands in de Scheldevallei i.s.m. Rivierpark Scheldevallei. Uw donaties zijn welkom!