Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

STROOM is een duurzaam festival!
Kies daarom zélf ook voor een duurzame manier om naar STROOM te komen. 

Kom te voet of met de fiets langs de Schelde naar onze evenementen! 
Heel wat van onze festivallocaties liggen op prachtige plekken langs het water, en geregeld zijn er fietstochten en wandelingen uitgetekend waardoor je, naast genieten van cultuur, ook nog eens de regio kan ontdekken! 

Woon je verderaf, dan is het openbaar vervoer dankzij de NMBS of De Lijn een optie. Op de diverse locatiepagina's vind je meer info rond de juiste haltes.  

Een kaart van Vlaanderen met alle aanbieders van deelauto's en hun standplaatsen in één overzicht? We brengen je graag in contact met Autodelen.net. Het aanbod groeit met rasse schreden. Eens uitproberen voor STROOM? 

Ook een deelfiets behoort te de mogelijkheden! In de Scheldevallei vind je al Bluebikes in Temse, Dendermonde, Zele en Lokeren. Meer info vind je hier

Tot slot kan je ook electrisch rijden, zowel per auto als per fiets. De oplaadpunten vind je op de locatiepagina van elke gemeente, zodat je makkelijk je eigen plan kan uitstippelen! 

Voor alle adressen en specifieke mobiliteitsinfo kan je terecht op de locatiepagina van elke gemeente

____________________

Doe je mee aan de mobiliteitsswitch?

Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen vanaf juli 2023 in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke verbindingen komen er snellere en frequentere bussen en trams. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer wordt flexvervoer ingezet. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of -wagen om een deel van je traject af te leggen.

Deze nieuwe mobiliteitsvisie wordt uitgerold samen met alle Vlaamse gemeenten. Centraal in de mobiliteitsswitch staat combimobiliteit: verschillende vervoermiddelen combineren om je bestemming te bereiken.

Hoppin is het nieuwe mobiliteitsmerk dat alle openbaarvervoeroplossingen onder één naam bundelt en maakt combimobiliteit eenvoudig. Vlot overstappen doe je aan een Hoppinpunt, een knooppunt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen, zoals bus, tram, deelsystemen of flexvervoer (Hoppinbus of -taxi). Je route plannen, boeken (en later ook betalen) kan binnenkort via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale.

In 2022 werken de Vlaamse overheid, De Lijn, de vervoerregio’s en de lokale besturen verder aan de realisatie van de nieuwe mobiliteitsvisie die in juli 2023 wordt uitgerold. Ondertussen worden er Hoppinpunten uitgerold over heel Vlaanderen. Surf naar www.mobiliteitsswitch.be om meer te weten te komen over de nieuwe mobiliteitsvisie.

STROOM zet mee zijn schouders onder de mobiliteitsswitch. Wanneer je via een Hoppinpunt naar STROOM kan komen, zal je het hier kunnen lezen.