De eerste editie zit erop!

De eerste editie zit erop!

Met bijna 15.000 deelnemers mogen we spreken van een geslaagde eerste editie! STROOM streek neer op verschillende locaties in de Scheldevallei. We lieten bezoekers kennismaken met de unieke natuur, de schitterende erfgoedparels en de charmante dorpjes in deze regio. Kunstroutes met een sterke boodschap brachten mensen op de been om via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan te gaan ontdekken. STROOM werkte met lokale leveranciers waardoor het festival ook economisch de regio ondersteunde. 

STROOM is er dankzij de samenwerking tussen 62 partners, onder leiding van het Festival van Vlaanderen Gent & het Regionaal Landschap Schelde-Durme. Een sprankelende dank u!

Het festival bestond uit 93 activiteiten27 concerten - 3 discours - 7 animaties - 23 fotokubussen - 10 klankinstallaties - 10 gegidste wandelingen - 4 begeleide fietstochten - 3 muzikale zomerprogramma's - 1 vertelling - 1 ECOtreinrit - 1 gastronomisch bedrijfsbezoek - 1 boottocht - 2 exposities! Daarvoor zetten we meer dan 150 artiesten in, 14 sprekers en 20 gidsen. Ook dank aan de vele tientallen vrijwilligers uit de regio en van daarbuiten. Samenwerking stond centraal tot in de fijnste aderen van de hele organisatie. 

Alle vermeldingen in kranten, tijdschriften en hun online versies samen, hadden een bereik van 13 miljoen mensen, er waren meer dan 10 radio interviews en 7 items in het TV-journaal van diverse zenders. 

STROOM draait om kunstenaars het woord geven in het klimaatdebat. Jef Neve en David Van Reybrouck bereikten met Rain Requiem het hart van elke concertbezoeker in Sint-Amands. Maar ook de Sjel van Patricia Vanneste en de confronterende foto's van Rem Van den Bosch, en alle andere STROOM-artiesten sensibiliseerden voor een planeet die beter verdient. Tegelijk zetten we de Scheldevallei als toeristische regio op de kaart met haar rustgevende natuurplekken en erfgoedparels.
STROOM werkte met lokale leveranciers waardoor we ook economisch de regio versterkten. 

Op naar een wervelende tweede editie in 2023!