Jazz aan de slotgracht
>

Jazz aan de slotgracht

Afgelopen
Kasteel Wissekerke, Kruibeke

Gwen Cresens speelt je de zomer in!

Speciaal voor STROOM stelt Gwen Cresens zijn nieuwe kwartet samen: het Gwen Cresens Black River Quartet. De virtuoze accordeonist-eclecticus deelt het podium met internationaal gevierd jazzviolist Alexandre Cavaliere, met rising star Tim Finoulst op de gitaar en met de Paganini van de jazzbas, Janos Bruneel. 

Op vrijdag 30 juni, onder de arcaden van het feeërieke Kasteel Wissekerke, spelen ze songs en composities waar het water als een rode draad doorheen stroomt. De inspiratie reikt van de feestelijke Water Music van Händel, de stomende gitaarriff uit Smoke on the Water van Deep Purple, River van Joni Mitchell en het zoete Moon River, tot aan De Zwarte Rivier van Wannes van de Velde. 

Met een gezond gevoel voor tegendraadsheid, avontuur en humor grasduint het Gwen Cresens Black River Quartet in het grenzeloze repertoire van jazz, klassieke, pop, chanson en muziek uit alle windstreken. 

Na een verjongingskuur van anderhalf jaar opent Kasteel Wissekerke opnieuw de deuren voor het grote publiek: een unieke gelegenheid om het opnieuw in volle glorie te bewonderen.
 
En als extraatje is er – om de kleine honger te stillen voor en na het concert – eveneens de ticketformule met een drankje & zoetigheid. Kies je een ticket met cateringpakketje, dan zijn een hapje en een drankje inbegrepen, die je voor of na het concert kan ophalen en opeten op de oevers van de slotgracht.
 
Bij het avondconcert op 29 juni kan je genieten van een kleine zuurdesempizza en zal je de keuze hebben tussen verschillende drankjes waaronder witte wijn van Wijngoed Rhode, Red Punch biertje van Vicaris en limonades gemaakt met de siropen van Blossoms & Berries. We zetten graag de lokale partners in de kijker! Bij het namiddagconcert bieden we een zoete versnapering aan in het cateringpakket: een Sourdough Doughnut + Yoghurt ijs / Mango sorbet met toppings, aangevuld met een drankje. 
 
Je zomer kan niet meer stuk!
 
In geval van regen, zorgen we voor overkapping. 
 
 
Foto Kasteel Wissekerke: © Paul Teerlinck
 
 
 

Ontdek het volledige avondprogramma

 

 

Uitvoerders

Gwen Cresens Black River Quartet 

Gwen Cresens, accordeon, bandoneon 
Alexandre Cavaliere, viool  
Tim Finoulst, gitaar 
Janos Bruneel, contrabas 
 
Met als gast: Stanzi Cresens, cello

 

Meer info over de artiesten

 

Programma

Timing: 80 minuten, zonder pauze
Taal: Nederlands

 
 

Locatie

Het concert vindt plaats in openlucht aan het kasteel van Wissekerke: Kon. Astridplein 17, 9150 Kruibeke
Het evenement gaat door volgens het concept bring your own chair. Met andere woorden: kussentjes, dekentjes of vissersstoeltjes, ... mag je zeker meebrengen om gezellig op het gras te zitten terwijl je van het concert geniet. 


Er zijn toiletten beschikbaar op de concertlocatie.
Heb je specifieke noden of extra voorzieningen nodig? Neem hiervoor contact op met Fien Straetmans via fs@festival.be of 0491 45 26 78.  

 
 

Duurzame mobiliteit

Dichtstbijzijnde bushalte De Lijn: Bazel Dorp (5 min wandelen)
Dichtstbijzijnde veerboot: Bazel-Hemiksem (7 min fietsen)

Laadpunt elektrische wagen: 
Parking Dulpop, Beekdam 2, 9150 Kruibeke
Kruibekestraat 114, 9150 Kruibeke

Kom je toch met de auto, gebruik dan deze parking:
Parking Dulpop: Beekdam 2, 9150 Kruibeke