Kunstenroute - #herecomestheflood
>

Kunstenroute - #herecomestheflood

Afgelopen
Time 00.00u
In 23 gemeenten in de Scheldevallei

Foto © Alique van Nes

Bewuste kunst in 23 gemeenten

De Nederlandse kunstenaar Rem van den Bosch nam langs de oevers van de Schelde, Durme en Rupel foto’s van modellen die, gekleed in een signaalrode kleur, als stille boodschappers met hun handen de hoogte aangeven die het waterpeil bij een gevaarlijke overstroming zou bereiken op de Schelde, Durme of Rupel.

Met zijn confronterende foto’s is Van den Bosch niet uit op sensatie, maar wel op waterbewustzijn en een open gesprek over de toekomst. #herecomstheflood brengt 23 herkenbare locaties in beeld waar we vandaag meestal zorgeloos wonen, werken en leven aan het water zonder stil te staan bij de waterkerende werking van dijken, de bescherming van de schorren die ervoor liggen en de waterbuffering in overstromingsgebieden.

De beelden zullen, afgedrukt op doek, de hele zomer te zien zijn op een fietsroute langs de gemeentes van de Scheldevallei. In de zomerbrochure vind je de kunstroute samen met tal van wandelingen en fietstochten die je inspireren om op ontdekking te gaan langs de fotokubussen en hun omgeving. Bovendien kan je de Scheldevallei deze zomer beleven dankzij heel wat gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten

Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan.  

Programma

In samenwerking met de lokale besturen van meer dan twintig gemeenten langs Schelde, Durme en Rupel zetten we de foto’s van de kunstroute #herecomestheflood graag extra in de verf deze zomer. Leef je uit tijdens een schattenzoektocht, stuur een postkaartje recht van de fotokubus naar je vrienden of familie, neem deel aan een fotowedstrijd of street art workshops. Er zijn fijne prijzen te winnen!

Stuur een postkaart vanuit Bornem, Puurs-Sint-Amands, Kruibeke of Zwijndrecht! 

Aan de kubussen van deze gemeenten vind je postkaartjes met de foto van #herecomestheflood. Neem er eentje mee als herinnering voor aan je koelkast thuis. Of schrijf het adres van familie of vrienden op de kaart samen met een leuke boodschap. Stop het in de STROOM-brievenbus zodat jouw groetenkaartje met de post naar hen wordt verzonden!

Locatie

#herecomestheflood is te zien op 23 locaties in de Scheldevallei.

 
kunstroute herecomestheflood

 

Google map