Oeverconcert - Duo Como

Oeverconcert - Duo Como

Afgelopen
Time 21.00u
Steiger VVW, Hamme

TENTOONSTELLING STROOM 23 (vanaf 17u) - KLIMAATWANDELING (18u30-20u30) - OEVERCONCERT (21u)

Van 1 tot 12 juli vaart onze CO2-neutrale STROOMboot een groene en creatieve koers op de Schelde en meert aan in verschillende gemeenten. Van Bornem tot in Wichelen worden de steigers er elke dag omgetoverd in een muzikaal kleedje van unieke concerten, variërend van klassiek en jazz, tot folk en poëzie. Op 10 juli meren we aan in Hamme-Moerzeke.

We hebben een tracker op de STROOMboot geplaatst zodat je steeds live kunt volgen waar de boot zich bevindt. Ga jij ook tussendoor eens al wandelend of fietsend op pad om onze boot te spotten? Deel alvast je foto's en filmpjes op instagram met de hashtag #stroomboot en tag ons @rivierparkscheldevallei. Wie weet kom je wel in ons live overzicht! Naar de live-tracker >>

 

In Hamme kan je naast het Oeverconcert ook nog terecht voor een unieke tentoonstelling op het clubschip van VVW Moerzeke en een klimaat wandeling. 

TENTOONSTELLING “STROOM 23”  (17u00)
Op 10 juli 2023 vanaf 17.00 uur zijn alle inwoners en sympathisanten welkom op het clubschip van VVW Moerzeke, welke ligt aangemeerd aan De Kille. Tijdens deze “OPEN BOOT” laten we U onderdompelen in de prachtige wereld van onze stroom “van Bron tot Monding”.
De meest prachtige hoekjes van onze rivier worden U daar geopenbaard via een een unieke foto-tentoonstelling.

Doorlopend kan je er ook genieten van een filmvoorstelling over dit thema, aangevuld met filmmontages over de geschiedenis van de Kille. Tot slot vergasten we U op een filmische reportage over de renovatie van het clubschip, “de Lambertha”. Hoe deze 110 jaar oude beurtvaarder wordt omgebouwd tot wat het nu geworden is , een clubschip, maar ook een attractie voor cultureel en toeristich leven in onze gemeente.

KLIMAATWANDELING (18.30u-20.30u)

Wandel met een klimaatgids door de Kille, Roggeman en Vlassenbroek Zuid. Kom meer te weten over de Sigmawerken en de invloed van de klimaatverandering. Inschrijven via toerisme@hamme.be.

OEVERCONCERT DUO COMO - L'EAU DOUCE (21u00)

Emma en Sebastian houden van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en van nu, maar ook van jazz, uitgesproken ritmes en zuiderse invloeden. Duo Como speelt evenzeer eigen arrangementen van muziek van bijvoorbeeld Astor Piazzolla of Ennio Morricone. 

In hun kleurrijke programma L’eau douce nemen Emma en Sebastian je met een zachte zomerbries mee naar een warme, speelse en liefelijke zomeravond. Perfect voor deze maand juli.

 

In samenwerking met de gemeente Hamme. 

Uitvoerders

Emma Wills, gitaar
Sebastian Enriques, accordeon

Meer info over de artiesten

Locatie

Het schip 'De Vrijbuiter' werd deze winter volledig omgebouwd tot CO2-neutrale STROOMboot, met zonnepanelen, windturbine en electrische motor op zoutbatterijen. Hij vormt een varend podium voor de artiesten, terwijl je in het publiek vanop de oevers van de concerten kan genieten. 

Steiger VVW Moerzeke, Kille – Killestraat, 9220 Moerzeke (Hamme) 

Wij voorzien een beperkt aantal stoelen. Wil je zeker zijn van je zitplaatsje, breng dan gerust je eigen stoeltje mee!