Oeverconcert - Quetzal Duo

Oeverconcert - Quetzal Duo

Afgelopen
Time 15.30u
Steiger Tolerant, Kruibeke

Op STROOM kan je naast de onze vijf openluchtconcerten en discours twee weken lang genieten van gratis oeverconcerten in de prachtige Scheldevallei. Van 1 tot 12 juli vaart onze CO2-neutrale STROOMboot een groene en creatieve koers op de Schelde en meert aan in verschillende gemeenten. Van Bornem tot in Wichelen worden de steigers er elke dag omgetoverd in een muzikaal kleedje van unieke concerten, variërend van klassiek en jazz, tot folk en poëzie. 


QUETZAL DUO

Zangeres Sofía Díaz Polo en gitarist Jasper De Kind leerden elkaar vijf jaar geleden kennen in een bar in de Mexicaanse stad San Cristóbal de las Casas. Ze raakten in gesprek over muziek en spraken af om ’s anderendaags samen te musiceren. Dat ging blijkbaar goed. Sofía kwam naar België, waar het duo aanvankelijk vooral op straat optrad. 

Ondertussen vormen ze een vast duo dat traditionele Zuid-Mexicaanse muziek brengt in een intieme en persoonlijke interpretatie. De quetzal is een vogel die veel dingen symboliseert die Jasper en Sofía ook in hun muziek zoeken: vrijheid, schoonheid, evenwicht en het spirituele.
 

Uitvoerders

Sofia Díaz Polo, zang
Jasper De Kind, gitaar
 

Meer info over de artiesten

 

 

Locatie

Het schip 'De Vrijbuiter' werd deze winter volledig omgebouwd tot CO2-neutrale STROOMboot, met zonnepanelen, windturbine en electrische motor op zoutbatterijen. Hij vormt een varend podium voor de artiesten, terwijl je in het publiek vanop de oevers van de concerten kan genieten. 

Steiger Tolerant, toegankelijk via Scheepsbouwersstraat/Schelpenplein, 9150 Rupelmonde (Kruibeke)

Wij voorzien een beperkt aantal stoelen. Wil je zeker zijn van je zitplaatsje, breng dan gerust je eigen stoeltje mee!