Oeverconcert - Quetzal Duo

Oeverconcert - Quetzal Duo

Afgelopen
Time 17.30u
Steiger Veer, Schelle

ACTUELE UPDATE: Deze avond is het echt op de oevers. Dit betekent wat meer drassige ondergrond. Voorzie dus aangepast schoeisel. Ook het meebrengen van een eigen stoeltje is aangewezen. De voorbije twee dagen waren onze eigen strandstoelen al vlug volzet.

Van 1 tot 12 juli vaart onze CO2-neutrale STROOMboot een groene en creatieve koers op de Schelde en meert aan in verschillende gemeenten. Van Bornem tot in Wichelen worden de steigers er elke dag omgetoverd in een muzikaal kleedje van unieke concerten, variërend van klassiek en jazz, tot folk en poëzie. 

We hebben een tracker op de STROOMboot geplaatst zodat je steeds live kunt volgen waar de boot zich bevindt. Ga jij ook tussendoor eens al wandelend of fietsend op pad om onze boot te spotten? Deel alvast je foto's en filmpjes op instagram met de hashtag #stroomboot en tag ons @rivierparkscheldevallei. Wie weet kom je wel in ons live overzicht! Naar de live-tracker >>

QUETZAL DUO

Zangeres Sofía Díaz Polo en gitarist Jasper De Kind leerden elkaar vijf jaar geleden kennen in een bar in de Mexicaanse stad San Cristóbal de las Casas. Ze raakten in gesprek over muziek en spraken af om ’s anderendaags samen te musiceren. Dat ging blijkbaar goed. Sofía kwam naar België, waar het duo aanvankelijk vooral op straat optrad. 

Ondertussen vormen ze een vast duo dat traditionele Zuid-Mexicaanse muziek brengt in een intieme en persoonlijke interpretatie. De quetzal is een vogel die veel dingen symboliseert die Jasper en Sofía ook in hun muziek zoeken: vrijheid, schoonheid, evenwicht en het spirituele.

In samenwerking met de gemeente Schelle.

Uitvoerders

Sofia Díaz Polo, zang
Jasper De Kind, gitaar
 

Meer info over de artiesten

Locatie

Het schip 'De Vrijbuiter' werd deze winter volledig omgebouwd tot CO2-neutrale STROOMboot, met zonnepanelen, windturbine en electrische motor op zoutbatterijen. Hij vormt een varend podium voor de artiesten, terwijl je in het publiek vanop de oevers van de concerten kan genieten. 

Veersteiger Schelle-Wintam toegankelijk via Tolhuisstraat 253, 2627 Schelle

Wij voorzien een beperkt aantal stoelen. Wil je zeker zijn van je zitplaatsje, breng dan gerust je eigen stoeltje mee!