Oeverconcert - Trio Pletenitsa

Oeverconcert - Trio Pletenitsa

Gratis event
Time 22.00u
Steiger Schellebelle, Wichelen

Op STROOM kan je naast de onze vijf openluchtconcerten en discours twee weken lang genieten van gratis oeverconcerten in de prachtige Scheldevallei. Van 1 tot 12 juli vaart onze CO2-neutrale STROOMboot een groene en creatieve koers op de Schelde en meert aan in verschillende gemeenten. Van Bornem tot in Wichelen worden de steigers er elke dag omgetoverd in een muzikaal kleedje van unieke concerten, variërend van klassiek en jazz, tot folk en poëzie. 


TRIO PLETENITSA

De drie zangeressen van Trio Pletenitsa brengen volksliederen uit Bulgarije en de Balkan. Er komen geen instrumenten aan te pas, het drietal doet alles met de stem. Dissonantie, vreemde maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen. Het is intiem, sober, maar vooral ook magisch en soms bezwerend. Je wordt gegrepen vanaf de eerste ademhaling, todat de laatste noot is uitgezongen. Iets om bij zonsondergang bij weg te dromen.

In samenwerking met de gemeente Wichelen. 

Uitvoerders

Gergana Velikova, Jolien Gebruers en Sophia Keck, zang

Meer info over de artiesten

Locatie

Het schip 'De Vrijbuiter' werd deze winter volledig omgebouwd tot CO2-neutrale STROOMboot, met zonnepanelen, windturbine en electrische motor op zoutbatterijen. Hij vormt een varend podium voor de artiesten, terwijl je in het publiek vanop de oevers van de concerten kan genieten. 

Recreatiesteiger Schellebelle, ter hoogte van jaagpad ingang Dorp, 9260 Schellebelle (Wichelen)