Poëzie - De Klimaatdichters

Poëzie - De Klimaatdichters

Afgelopen
Wetteren, Overbeke Kerk

Foto © Sebastia Steveniers, Nek Chonyut, Matthias Hannes en Sophie Nuytten
Foto © Paul Teerlinck

Prikkelende ontmoeting met poëzie

Wat kunnen onze dichters, de barden en woordkunstenaars van vandaag, ons vertellen over de natuur en het klimaat? Is de natuur als vanouds nog steeds die onuitputtelijke inspiratiebron voor de poëten, of maken ook zij zich zorgen over de kant die het opgaat? 

De Klimaatdichters zijn een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse dichters. Ze strijden met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld. 
Op deze avond geen cijfers of statistieken, maar de stem van vijf woordkunstenaars. 

In de kerk van Overbeke, die onlangs een nieuwe bestemming kreeg als wijkplek voor ontmoeting, cultuur en burgerinitiatief, ontmoet je de dichters van dichtbij in de intieme setting van de originele, kleurrijke huisjes die het vernieuwde interieur van de kerk vormen. 
Stan Van Rompay levert zijn bijdrage met prachtige, live gespeelde orgelmuziek en de hele zomeravond lang kun je genieten van een drankje op het plein voor de kerk.

 

Schepen van Cultuur,
Robbe De Wilde

Poëzie doet denken. Met mooie woorden en spitsvondige beeldspraken, proberen dichters ons iets te vertellen. Waar het bij de klimaatdichters over gaat, lijkt evident. Maar is het dat wel?

We trekken met onze gemeente al vele jaren aan de kar van het klimaat. We leggen zonnepanelen, subsidiëren allerhande initiatieven … Maar vaak blijft het klimaatverhaal een rationeel gegeven, iets van het ‘hoofd’.  Het is belangrijk dat mensen ook met hun hart klimaatbewust worden. En daar kan kunst bij helpen, dat is zeker.

Dat STROOM de kerk van Overbeke aandoet, stemt mij zeer gelukkig. Enkele jaren geleden was het mijn droom om deze kerk in handen te geven van de inwoners, de historische wijk en het wijkgevoel terug te versterken en ontmoeting tussen inwoners te stimuleren. Ik had nooit durven hopen dat we vandaag, dankzij de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers, al zover zouden staan. De kerk is echt aan het uitgroeien tot een plek van verbinding tussen de Overbekenaars. Ook tijdens STROOM zullen bezoekers van de lokale verankering -letterlijk en figuurlijk- kunnen proeven. Geniet ervan!

 

Uitvoerders

Dichters:
Moya De Feyter 

Anne Provoost
Jana Arns 
Sara Eelen
Shari Van Goethem 

Orgel:
Stan van Rompay

Presentatie:
Ella Michiels

Kom meer te weten over alle artiesten

Locatie

Overbeke Kerk, Gentsesteenweg 197a, 9230 Wetteren

Duurzame mobiliteit

Aan de kerk van Overbeke vind je een fietsenstalling.

Dichtstbijzijnd treinstation NMBS: Wetteren
Dichtstbijzijnde halte van De Lijn: Wetteren Overbeke Kerk

Oplaadpunten elektrische fietsen in Wetteren
Taverne Bloemenlust, Smetledestraat 61, 9230 Wetteren
Laadpalen elektrische auto
Spoorweglaan 1, 9230 Wetteren
Spoorweglaan 20, 9230 Wetteren
Kwatrechtsteenweg 160, 9230 Wetteren
Meidoornlaan 17, 9230 Wetteren

Kom je toch met de auto, gebruik dan de parkingplaatsen rondom de kerk en bij het Woonzorgcentrum Overbeke.