Walsende Wijnen

Walsende Wijnen

Wijngoed Rhode, Melle

Bacchus & Apollo in de wijngaard

Klarinettist Tom Wolfs is niet alleen een virtuoos op zijn instrument. Als ware Bourgondiër hield hij altijd al van een goed glas wijn en sinds 2017 mag hij zich na een intensieve opleiding ‘vinoloog’ noemen. Bij het concert op Wijngoed Rhode doet Tom zijn schort voor en schenkt je, samen met zijn collega’s van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, drie bijzondere wijnen in, telkens vergezeld van sprankelende muziek. Daarnaast vertelt hij je alles wat je altijd al had willen weten over de wondere wereld van de wijn. 

Met Walsende Wijnen staat een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en de unieke wijnselectie uit de Scheldevallei op het menu. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet zal zowel je oren, neus en smaakpapillen strelen!  

Het kwartet speelt, naast muziek van Tsjaikovski en Duke Ellington, ook enkele speciaal voor dit concept geschreven werken van componisten – tevens wijnliefhebbers (!) – Guillermo Lago en Perry Goldstein. ‘Smaakvolle’ muzikale miniaturen over druivensoorten uit de oude en de nieuwe wereld.  

Uitvoerders

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse.

De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Programma

Guillermo Lago en Perry Goldstein - Muzikale Miniaturen over verschillende druivensoorten 
Het NAKK gaf in 2018 de componisten Guillermo Lago (Culemborg, Oude Wereld) en Perry Goldstein (New York, Nieuwe wereld) de opdracht om een aantal werken die over de verschillende druivensoorten gaan te componeren  Ze zijn allebei uitgesproken wijngekken en gingen aan de slag. Vandaag hoort u een aantal van deze smaakminiaturen. 

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Delen uit de Notenkraker en het Zwanenmeer 

Duke Ellington - Bloemenwals uit de Notenkraker (arr. Pascarelli)

Locatie

Wijngoed Rhode, Vinkeslag z/n, 9090 Melle